"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

Vrijwilliger zijn is leuk, u leert ervan, u ontmoet nieuwe mensen én u helpt de samenleving! Iets goeds doen voor een ander is meer dan prettig. Zeker als u zelf kiest wat u leuk vindt. 

Waarom vrijwilligerswerk?

  • Sociale contacten zijn waardevol, voor uzelf maar ook voor een ander
  • U blijft actief
  • U doet werkervaring op. Dit staat goed op uw cv. En wie weet is vrijwilligerswerk wel dé opstap naar een betaalde baan!
  • U krijgt collega’s en u wordt onderdeel van een organisatie
  • U groeit in uw persoonlijke ontwikkeling
  • U krijgt de kans om trainingen en cursussen te volgen

Kortom, vrijwilligerswerk is meer dan belangrijk!


Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Op zoek naar informatie?

Voor vrijwilligersbemiddeling en de vacaturebank kun je gaan naar Vip voor vrijwilligers, het onderdeel van MOOI in Zoetermeer dat potentiële vrijwilligers en organisaties en/ of particulieren, via persoonlijke bemiddeling met elkaar in contact brengt. Via onze opbouwwerkers, kun je je ook in de eigen wijk of straat laten informeren over het vrijwilligerswerk in de buurt. Buurtvrijwilligers helpen vaak mee met het leefbaar en veilig houden van de straat en met het organiseren van activiteiten met en voor andere buurtbewoners.