"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.ZoSamen

ZoSamen is het centrale zorgloket in Zoetermeer. Het punt voor clientondersteuning en vragen over mantelzorg. Het punt in Zoetermeer waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk worden samengebracht. Inwoners die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk en (vrijwilligers)organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers, kunnen zich op werkdagen zonder afspraak melden in het Forum aan het Stadhuisplein. ZoSamen bevindt zich op het plein mens & maatschappij.

ZoSamen koppelt ook vrijwilligers aan particulieren. Vaak gaan deze koppelingen over een zorgvraag van een particulier en kunnen vrijwilligers (met of zonder training vooraf) hulp bieden als 'Vrijwilliger Thuis'. 

Sinds 2014 verloopt de coördinatie van zorgbemiddelingen via het centrale loket voor vrijwilligers en mantelzorgers: ZoSamen is als onderdeel van Mooi, samen met partnerorganisaties Palet Welzijn en MEE Zuid-Holland Noord, trekker van ZoSamen en maakt hierin deel uit van een breed netwerk van vrijwillige en professionele organisaties in Zoetermeer.