"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Buurtbemiddeling

Geluidsoverlast, overhangende takken, pesterijen; veel mensen hebben wel eens last van hun buren. Als buren verschillende leefpatronen hebben kunnen ruzies en irritaties ontstaan. Gelukkig komen de meeste buren daar samen wel uit maar soms ontstaat er een conflict dat niet op te lossen lijkt en waardoor een normale omgang niet meer mogelijk is.Onenigheid tussen buren heeft een negatieve invloed op de sfeer en de leefbaarheid in de wijk. In veel gevallen kan Buurtbemiddeling uitkomst bieden. Buurbemiddeling is speciaal bedoeld voor een vroegtijdige aanpak van problemen om escalatie te voorkomen.U kunt Buurtbemiddeling inschakelen als u overlast ondervindt van uw buur of buren. Bij buurtbemiddeling zijn vrijwilligers speciaal getraind in conflictbemiddeling. Ze spelen niet voor rechter, vellen geen oordeel en blijven onpartijdig in het geschil. De bemiddelaars nodigen u en uw buren uit voor een bemiddelingsgesprek en proberen de partijen weer met elkaar te laten praten om zo samen tot een oplossing te komen die voor alle partijen aanvaardbaar is. Eigen gevonden oplossingen blijken in de praktijk duurzamer dan opgelegde oplossingen.

Buurtbemiddeling Zoetermeer, onderdeel van MOOI, is een door het CCV met een plus-certificaat erkende organisatie. Bemiddeling is kosteloos en beschikbaar voor alle inwoners van Zoetermeer.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.