"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Netwerkmaatje

Netwerkmaatje is een vrijwilliger die mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen, ondersteunen bij het opbouwen en uitbreiden van het eigen sociale netwerk. Ook alleenstaanden komen in aanmerking. Het netwerkmaatje doet dit vanuit ZoSamen, het centrale Zoetermeerse loket voor clientondersteuning, mantelzorgers en vrijwilligers.

Een sociaal netwerk geeft ons leven kleur. Door sociale contacten voelen we ons betrokken bij de samenleving, ervaren we steun, gezelligheid en waardering. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend een goed sociaal netwerk te hebben. Bij mensen in kwetsbare situaties kunnen contacten verminderen of helemaal verwateren. Juist voor mantelzorgers is het van belang om terug te kunnen vallen op de kring van mensen in hun omgeving.

Belangstellend naar wat een netwerkmaatje voor u kan betekenen? Aanmelden als vrijwillig netwerkmaatje? Bel gratis naar ZoSamen, 0800–0200401 of mail naar info@zosamen.nl.