"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Wethouder opent Toppertje in Palenstein

Op woensdag 22 maart opende wethouder Vugs bij de Schoutenhoek in de wijk Palenstein, de mobiele speelcontainer ‘Toppertje’ van Stichting MOOI. Het Toppertje (kort voor ‘Tijdelijke Ontmoetingsplek’) is gevuld met sport- en spelmaterialen voor de jeugd en is gestationeerd op het schoolplein van Basisschool De Jacobsvlinder.

Samenwerking

Tijdens de opening waren er zang- en rap optredens van jong talent en werd er gevoetbald. MOOI zocht hiervoor de samenwerking met Stichting Buurtwerk. Stagiaires van MOOI en ouders deelden voor de gelegenheid fruitspiesjes uit aan de massaal aanwezige schoolkinderen. Tevens werd onder begeleiding van actieve buurtbewoners kinderactiviteiten georganiseerd.

Meer speelvoorzieningen in de buurt

De opening van dit Toppertje is de uitkomst van gesprekken die MOOI met bewoners voerde. Daarin kwam de wens naar voren om meer speelvoorzieningen in de buurt te hebben. De Jacobsvlinder, waar MOOI op vrijdagen kinderwerk organiseert, gaf aan meer binding met de buurt aan te willen gaan. De speelcontainer stond vanaf 2013 eerder al in Seghwaert, Oosterheem en Buytenwegh. Het is een tijdelijke voorziening, voortgekomen uit een aanvraag die MOOI schreef naar het Oranjefonds.

Bewoners gezocht

Wie er gebruik maken van het Toppertje? Momenteel werkt MOOI wij samen met de gemeente (Sport & Spel), Basisschool de Jacobsvlinder en het kinderwerk van MOOI. Bewoners die een dagdeel per week toezicht bij het Toppertje willen houden kunnen zich aanmelden bij Anneke Janse (a.janse@stichtingmooi.nl)

MOOI bedankt wethouder Isabelle Vugs en de samenwerkende organisaties waaronder JongerenwerkZM rapper T Dupp e.v.a. In het bijzonder het Oranje Fonds, dat de plaatsing mogelijk maakte. Bekijk fotoalbum.

foto's: Rob Verbunt