"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Wethouder lanceert 'Hulpinjebuurt.nl' bij heropening Koffiesoos Morapad

Op maandag 26 september werd aan het Morapad in Rokkeveen, de online marktplaats voor onderlinge hulp 'www.hulpinjebuurt.nl' gelanceerd. De website maakt het mogelijk voor stadsgenoten om via internet, gemakkelijk en veilig vraag en aanbod te plaatsen voor allerhande klusjes en diensten.

De locatie aan het Morapad was niet voor niets gekozen, want gelijk met de lancering er werd ook de feestelijke heropening van de Koffiesoos gedaan. Het gebouw aan het Morapad 3, waarin wekelijks buurtbewoners met elkaar samenkomen is onlangs flink opgeknapt. Onder meer door een groep statushouders. Dat zijn asielzoekers die hier een verblijfsvergunning hebben gekregen. 'We wilden graag iets terugdoen voor Zoetermeer' zo gaf wethouder Vugs hun motivatie om te helpen door in haar betoog.

Laptops
Stichting Ecoware had voor de gelegenheid een aantal laptops meegebracht naar de koffiesoos om bezoekers ter plekke een gebruikersprofiel te laten aanmaken op Hulpinjebuurt.nl. Medewerkers van www.vipvoorvrijwilligers.nl, de beheerder van het medium in Zoetermeer, gaven hierbij ondersteuning.

Lintjesregen
De aanwezigen, in totaal zo'n 80 buurtbewoners, vrijwilligers, professionals van bij ZoSamen aangesloten organisaties en pers, genoten van koffie met gebak en non-alcoholische champagne voordat er op het nabijgelegen grasveld een heus vuurwerk werd ontstoken. Met een laatste knal en een kleurrijke lintjesregen over het aanwezige publiek werd www.hulpinjebuurt.nl voor Zoetermeer een feit!

Bewoners van Rokkeveen, ga eens een kijkje nemen bij de hernieuwde koffiesoos aan het Morapad. Ook al een kijkje genomen op www.hulpinjebuurt.nl? Surf soepeltjes langs vraag en aanbod van medebewoners en bel bij praktische vragen over het gebruik van de website naar Vip voor vrijwilligers via 079 - 346 61 11. Mailen kan ook: contact@vipvoorvrijwilligers.nl.

Vip/ ZoSamen is momenteel gevestigd aan de Duitslandlaan 440 en is geopend: maandag van 13.00-16.00 uur en van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 - 16.00 uur.

Tekst en fotografie: Rob Verbunt