"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Werkbezoek Gemeente Lelystad aan MOOI Zoetermeer

Afgelopen maand brachten 16 collega’s van de gemeente Lelystad en Welzijn Lelystad een werkbezoek aan Stichting MOOI. De aanleiding voor het werkbezoek was het stimuleren van bewonersinitiatieven op wijkniveau.


Het werkbezoek ging van start in Het Trefpunt in Meerzicht. Na een presentatie over de werkwijze ‘welzijn in de wijk’ en het uitwisselen van ervaringen over het werken met actieve bewoners, stond de wijkwandeling door Buytenwegh op het programma.

Tijdens de wandeling gingen de collega’s uit Lelystad met opbouwwerkers van MOOI en een aantal actieve bewoners in gesprek over de buurtinitiatieven en samenwerking met MOOI.

Na de wijkwandeling stond de soep klaar in wijkcentrum Bus63 in Buytenwegh. Het programma werd in Bus 63 vervolgd met korte gesprekken met vrijwilligers en stagiaires van het ID college en betrokken organisaties zoals Halte2717.

De collega’s uit Lelystad waren zeer enthousiast over de activiteiten en  initiatieven die plaatsvinden in de wijk. Ook de manier waarop stagiaires bij Bus 63 worden gekoppeld aan inwoners bleek vernieuwend. Het werkbezoek was dan ook inspirerend voor alle betrokkenen.

Meer weten over het Opbouwwerk van MOOI? Bel naar 079 - 346 20 00 Volg Opbouwwerk

op twitter en .