"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Wensen vervullen

Op woensdagavond 18 januari organiseert ZoSamen weer een introductiebijeenkomst Vrijwillige Thuishulp. Een vrijwilliger van de Vrijwillige Thuishulp biedt ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen met dementie en volwassenen en kinderen met een chronische ziekte of beperking.

Je vervult een wens van de cliënt door bijvoorbeeld een wandeling in de rolstoel te maken met iemand die nog zelden buiten komt, een luisterend oor te bieden, iets creatiefs te doen of eens een kopje koffie te drinken in het Stadshart. Tijdens de bijeenkomst krijg je meer informatie over wat het werken als vrijwilliger in de thuissituatie inhoudt. Je krijgt inzicht in de rol die jij als vrijwilliger hebt en wat je kunt betekenen voor de cliënt en de mantelzorger(s).

De bijeenkomst wordt gegeven door de consulenten van de Vrijwillige Thuishulp en biedt jou als potentiële vrijwilliger een mogelijkheid om te proeven of dit vrijwilligerswerk bij je past. De bijeenkomst is van 19.15 tot 21.45 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@vipvoorvrijwilligers.nl of te bellen met 079 – 3466111.