"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Vip pakt rol tijdens Zoetermeerse 72 uurs opvang vluchtelingen

Afgelopen maand kreeg de gemeente Zoetermeer van het COA de opdracht om 72 uurs opvang te bieden aan 150 vluchtelingen uit oorlogsgebieden. Voordat het besluit viel had Burgemeester Aptroot in stadsgesprekken met bewoners de mogelijkheid van de komst en de opvang al kenbaar gemaakt. Voor de opvang werd het sportcentrum de Veur in Rokkeveen aangewezen. Vip voor vrijwilligers (MOOI) kreeg van de gemeente de centrale rol rond de vrijwilligerswerving en inzet.

Na een oproep aan de Zoetermeerse bevolking van Vip op social media, meldden zich binnen een dag maar liefst 400 vrijwilligers aan om in ploegendienst te helpen met het bereiden van maaltijden, kleren wassen, activiteiten begeleiden et cetera. Ook kwam de oproep in de huis- aan huisbladen. Vanwege de enorme toeloop werkte het team van Vip op topsnelheid en tot in de late uurtjes om alle aanmeldingen te verwerken en de mensen in te delen op dagdeel en activiteit. Op de dag van aankomst van de vluchtelingen in Zoetermeer moest Vip wegens de overweldigende belangstelling van reeds een stop instellen op de aanmeldingen.

In totaal hebben zich bijna 500 mensen aangemeld bij Vip. Daags na de opvang werden de vrijwilligers die hielpen (waaronder diverse MOOI en Vip collega's) evenals Vip, uitbundig bedankt door de Burgemeester en door de betrokken gemeente ambtenaren. Vip was in staat in enkele uren een complete workflow en een waterdicht systeem in te stellen voor de vrijwilligersinzet. Efficiëntie, goede instructie en veiligheid voor de vrijwilligers en de vluchtelingen stonden hierbij centraal. Ook de Speelgoedbank en het Leerwerkbedrijf van MOOI werden ingezet. Vip bedankt alle betrokkenen voor de hulp, de vele aanmeldingen en voor wat er voor elkaar is gebracht in het samenwerken.
[foto: gemeente Zoetermeer]