"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Supporters van schoon halen bezem door Buytenwegh

Zaterdag 25 maart was het Landelijke Opschoondag. Onder het campagnemotto ''Eén buurt, één missie'' werden er in Buytenwegh acties gehouden door bewoners uit de wijk  

Schoonmaakactie, samenzijn en viooltjes

Bij Buurtforum BMP (Bordewijkhove, Menno ter braakhove en Panamapad) en Anna Blamanhove Buurt Bestuurt werd gestart met een schoonmaakactie gevolgd door een gezellig samenzijn. Ook het Buurtforum van Randwijkhove hield een schoonmaakactie. Nieuw dit jaar was de deelname van het buurtforum Couperushove-Coornherthove. Bij de Couperushove werd koffie en thee geserveerd voor de harde werkers en kregen bewoners viooltjes uitgedeeld. 

Buurtfora

De Buurtfora in Buytenwegh worden ondersteund door het Opbouwwerk van MOOI en door de woningcorporaties. De Landelijke Opschoondag maakte zijn 15e editie mee. Het accent lag daarbij op zwerfvuil ruimen in buurten maar ook in natuurgebieden en op het reinigen van stadsgrachten.

Ook in contact komen met jouw eigen buurt? Een Buurtforum starten met andere actieve bewoners uit je straat? Neem contact op met a.niese@stichtingmooi.nl.

foto: Anton Niese