"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.September maand van de vrijwilliger. Met selfie-actie, vrijwilligersacademie, verse koffie en nog veel meer!

Deze maand staat bij Vip voor vrijwilligers alles in het teken van het werven van nieuwe vrijwilligers. De consulenten van Vip laten graag aan iedereen zien hoe divers en leuk vrijwilligerswerk kan zijn en wat het voor mensen betekent.

'Met ruim 400 vacatures in de Vip vacaturebank, zit er zeker iets leuks voor je bij.' Vip nodigt iedereen om binnen te lopen deze maand. Op maandag kan dat van 13-16u en op dinsdag tot en met vrijdag van 11u-16u. Ook kan men online vacatures bekijken en daar ook op reageren. Voor wie graag iets wil betekenen als vrijwilliger maar nog niet duidelijk heeft wat hij of zij precies wil doen is er altijd de mogelijkheid met een consulent van Vip in gesprek te gaan. Vip en het centrale ZoSamen loket zijn tot 2018 gevestigd op de 3e etage aan de Duitslandlaan 440. Eerst bellen? Het telefoonnummer is 079-346 61 11.

Selfie actie

Vip houdt tijdens de maand van de vrijwilliger voor al die kanjers die vrijwilligerswerk doen een selfie wedstrijd waarbij vrijwilligers zichzelf op de foto zetten tijdens hun vrijwilligerswerk. De oproep luidt: "Hoe ziet jouw vrijwilligerswerk eruit? Laat zien wat je doet! Inspireer anderen en win een lunch voor 2 personen. Stuur jouw selfie voor 28 september op naar info@vipvoorvrijwilligers.nl."

Waar moet de foto aan voldoen?
Laat duidelijk zien waar je bent en wat het vrijwilligerswerk is waar je mee bezig bent.Zorg  ervoor dat je maatje, collega’s, gereedschappen enzovoort er ook op staan!

Deel je foto met Vip en laat deze vergezeld gaan van de door jou afgemaakte zin:  Deze wilde ik met jullie delen omdat… 

Ben jij op of ? Deel je selfie dan met de hashtag #Septemberselfie
Zet je telefoon op de hoogste fotokwaliteit zodat de foto ook in de krant afgedrukt kan worden.

Inzenden kan tot  vrijdag 29 september. Alle inzendingen zijn ons evenveel waard! Vrijwilligerswerk is geen competitie. Daarom wordt de winnaar van de lunch voor twee dan ook gekozen door middel van een trekking. De nummers twee en drie worden gekozen door een jury, waarbij gelet wordt op de leukste quote. In oktober verschijnt deze top drie ook in huis-aan-huisblad Postiljon, op de pagina @VrijwilligR van Vip. Alle inzendingen worden ook online gepubliceerd.

Vrijwilligersacademie

Vanaf eind augustus biedt Vip weer diverse workshops en scholing aan voor vrijwilligers. Deelnemen? Bekijk hier het programma.