"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Schoon is gewoon beeldje voor Theo Hulsker

Bron: Zoetermeer Actief. De actieve wijkbewoner Theo Hulsker uit Palenstein ruimt al ‘zeker 30 jaar’ geregeld zwerfafval op in de buurt. Wethouder Robin Paalvast zette Theo in het zonnetje met het ‘Schoon is gewoon’ beeldje en een mooie bos bloemen als dank voor zijn inzet.

Theo is een bekend gezicht in de wijk, overal waar hij komt met zijn prikstok waarderen de wijkbewoners zijn inzet. Vanwege zijn leeftijd, Theo wordt binnenkort 80 jaar, heeft hij aangegeven te gaan stoppen met zijn werkzaamheden. Het wordt hem fysiek te zwaar om wekelijks door weer en wind op pad te gaan. “Maar we zullen hem vast nog wel eens zien!”, aldus Marja Meijer van Mooi welzijn in Palenstein, “Theo is er de man niet naar om lang niets te doen!”

Inwoners die ook willen meehelpen hun eigen buurt schoon te houden zijn van harte welkom bij de wijkpost, waar zij grijpers kunnen lenen om zwerfvuil mee op te ruimen.
Het projectteam Schoon is Gewoon bedankt halfjaarlijks een (zeer) betrokken wijkbewoner voor zijn of haar inzet om zelf of met buren de woonomgeving schoon te houden door bijvoorbeeld het stelselmatig opruimen van zwerfafval. Het beeld is gemaakt door kunstenares Corry Ammerlaan.

Fotografie: Zoetermeer Actief