"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Oehoe in de Tipi tuin! Zonnige Buitenspeeldag in Palenstein

Woensdag 8 juni was het zover: De jaarlijkse Buitenspeeldag in Palenstein. Vanaf 13.00 uur waren YMCA, MOOI, Piëzo, Kern Kinderopvang en gemeente Zoetermeer aanwezig om leuke activiteiten te doen samen met de kinderen. Zo kon je meedoen met 'levend Cluedo', kon je geschminkt worden, cupcakes maken en meedoen met sport- en spel.

Wethouder Vugs kwam speciaal naar de Tipi tuin om de Buitenspeeldag feestelijk te openen. Samen met de kinderen en met de begeleiding van de aanwezige bakker, maakte de wethouder een royaal versierde 'uilen-cupcake.' Ook de ouders van de aanwezige kinderen vermaakten zich prima.

De Buitenspeeldag was ook een prima gelegenheid voor kinderwerker Anneke Janse (MOOI) om haar team van Zwerfvuilkanjers te presenteren. Deze kanjers gaan om de week op woensdagen met Anneke de wijk in om zwerfvuil op te ruimen en om opvallende zaken over de buurt te melden. (Bezoek Zwerfvuilkanjers op ). Al met al een stralende dag, met veel kinderen en geslaagde activiteiten. Tot de volgende!

Kinderwerker Anneke Janse (links) en wethouder Isabelle Vugs. Foto: Rob Verbunt.