"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Nieuwe website JijDoet online!

Deze maand werd aan de Willem van Cleeflaan 1005a, de feestelijke lancering gedaan van de kersverse website van JijDoet. JijDoet helpt jongeren om hun sterke kanten te ontdekken om deze vervolgens ook te gebruiken voor een maatschappelijk doel. De slogan luidt dan ook: 'Met welk talent maak jij een verschil in de maatschappij?'

De website, hoofdzakelijk ingericht en beheerd door de vaste kern van JijDoet jongeren geeft informatie en updates over de ideeën en aankomende activiteiten van de groep. Tijdens de bijeenkomst konden vrienden, bekenden, partners en collega's onder het genot van iets te eten en te drinken, luisteren naar de zang van JijDoet-lid Camille Montero. Medelid Kacper nam de openingsspeech en lancering op zich. In de website is de vacaturebank 'Jong en vrijwillig' opgenomen, waar jongeren op zoek kunnen naar voor hen passend vrijwilligerswerk. Neem een kijkje!

JijDoet wordt mede ondersteund door het Oranje Fonds en Fonds 1818. Het doel van JijDoet, opgezet in 2015 en voortgevloeid uit de Maatschappelijke Stage, is dat jongeren in Zoetermeer het vanzelfsprekend(er) gaan vinden om iets voor een ander en/of de maatschappij te doen; dat hun maatschappelijke betrokkenheid wordt vergroot.