"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Nationale burendag door buurtforums in Zoetermeer

In het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 september worden er in diverse wijken in Zoetermeer activiteiten georganiseerd door verschillende buurforums. Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Het is een dag waarop buren gezellig samen komen en waarbij zij iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Het doel is om buurten leuker, socialer en veiliger te maken doordat buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Het opbouwwerk van Stichting MOOI heeft de afgelopen periode in de een aantal wijken buurtforums opgezet. In de wijken Meerzicht, Buytenwegh, Seghwaert en Palenstein worden er met deze bewoners een aantal activiteiten tijdens Burendag georganiseerd.

Meerzicht:’t Trefpunt (Haagsebos), Alferbos
Buytenwegh: Anna Blamanhove, PC Boutenshove, J.C. Bloemhove, Ravelrode en van Randwijkhove
Palenstein: Schoutenhoek en Jac du Meeflat aan de v Aalstlaan

Ieder buurtforum heeft voor deze gelegenheid zijn eigen programma samengesteld. De activiteiten voor jong en oud worden begeleid door actieve bewoners uit hun buurt of straat. Door aan te sluiten op de Nationale Burendag, willen de buurtforums de samenhorigheid in hun buurt vergroten.

Stichting MOOI helpt samen met andere welzijnsorganisaties de actieve bewoners, om deze dag te laten slagen. Daarnaast hebben woningbouwcorporaties De Goede Woning, Vidomes en Vestia en de gemeente Zoetermeer materialen en het “wijk aan Zet” potje ter beschikking gesteld om het mogelijk te maken de plannen van de buurtforums te realiseren.

Bij de Schoutenhoek bij Park Palenstein wordt de burendag gecombineerd met de officiële opening van de daar aangelegde Jeu des Boules baan.
Om 11.00uur zal wethouder Taco Kuiper de openingshandeling verrichten.
Wie gaat het potje jeu des boules winnen?

Meer weten?
Voor meer informatie over het opbouwwerk in Meerzicht kunt u contact opnemen met Desiree Ramdien via 06 – 51685320 d.ramdien@stichtingmooi.nl

Voor meer informatie over het opbouwwerk in Buytenwegh kunt u contact opnemen met Maria Beunder via 06-24957485 M.Beunder-vanderGiessen@stichtingmooi.nl
En met Anton Niese via 06 – 221 26 074 a.niese@stichtingmooi.nl

Voor meer informatie over het opbouwwerk in Palenstein kunt u contact opnemen met Marja Meijer via 06 – 41559266 m.meijer@stichtingmooi.nl