"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Leerlingen, bedrijfsleven en zorg/ welzijn vinden elkaar via 'Zoetermeer On Stage'

Ieder jaar vind in Zoetermeer het beroepenfeest Zoetermeer On Stage plaats. Hét moment voor Zoetermeerse VMBO-leerlingen om actief kennis te maken met verschillende beroepen.
 
Tijdens de afgelopen On Stage doe-dag hebben een aantal VMBO-leerlingen een stage gelopen bij reclamebureau Appels & Peren en zijn ze met een echte goede-doelen-opdracht aan de slag gegaan. Zo hebben ze een aantal ideeën ontwikkeld voor een nieuwe opvallende folder voor Het Trefpunt, een ontmoetingsplek voor de inwoners van Meerzicht in het Middin wooncomplex aan het Haagsebos in Zoetermeer.
 
Het beste idee is uitgekozen voor een doorontwikkeling en is daadwerkelijk in productie genomen. De lancering van de folder werd op feestelijke wijze gedaan met vrijwilligers, bewoners en professionals bij Het Trefpunt. On Stage was in deze, een mooie manier om ervaring op te doen, te ontdekken welk beroep je leuk lijkt en om tegelijkertijd concreet te helpen in het werkveld: een mooie folder voor Het Trefpunt. Een prachtig middel om meer bewoners uit de wijk naar Het Trefpunt toe te leiden!

Partners en buurtbewoners presenteren de nieuwe folder bij Het Trefpunt

Foto: Rob Verbunt