"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.ID College en MOOI bekrachtigen samenwerking in Bus 63

In de zonovergoten tuin van wijkcentrum Bus 63, werd afgelopen maand door ID College en Stichting MOOI de handtekening gezet onder een samenwerkingsconvenant. De samenwerking tussen de partijen bij het opleiden en begeleiden van stagiaires in zorg- en welzijn en het inzetten van deze stagiaires bij hulp aan inwoners uit de wijken, is hiermee verder geïntensiveerd.

Voor de ondertekening waren de bestuurders van beide organisaties naar Bus 63 gekomen en was ook wethouder Isabelle Vugs aanwezig om de aanwezige collega’s, bewoners en partners uit de wijk toe te spreken over de samenwerking.

‘Momenteel begeleiden wij vanuit MOOI, 23 mbo- en 3 hbo-stagiaires van verschillende opleidingen. Zij worden ingezet in de thuissituatie van Zoetermeerders die hulpvragen hebben of om te ondersteunen bij partnerorganisaties in de wijk. Maar bijvoorbeeld ook om elkáar te begeleiden. Hbo-stagiaires geven dan aansturing aan mbo-stagiaires waardoor er ook op dat niveau van elkaar geleerd wordt’ aldus praktijkopleider Anton Niese.

De ondertekening werd aan elkaar gepraat door Marieke Boshouwers (manager van Stichting MOOI in Zoetermeer). Zij benadrukte hoe bijzonder het is dat waar elders soms gezocht wordt naar de juiste rol en functie van een wijkcentrum van waaruit stagiaires werken, het hier “gewoon gebeurt.” Ondertekenaars Otto Jelsma (ID College) en Eric Lemstra (Xtra, MOOI) zeiden graag te tekenen waarna Eric aanvulde ook oog te hebben voor de follow up van stages door met name mbo- studenten na hun opleiding aan goede banen te helpen. Wethouder Vugs onderschreef zijn uitspraak waarna het glas geheven werd en de wethouder aan haar werkbezoek in Bus 63 begon.
Zij en andere belangstellenden konden in Bus 63 in gesprek met stagiaires over hun werkzaamheden. De bijeenkomst werd afgesloten met een informeel samenzijn.

Contact
Meer weten over de samenwerking tussen ID College en MOOI en wat de stagiaires in uw buurt betekenen? Neem contact op met Anton Niese via a.niese@stichtingmooi.nl of bel naar 079 – 346 20 00.

foto: Rob Verbunt