"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Feestelijke opening Het Trefpunt Meerzicht 

Op 13 april wordt aan het Haagsebos in Meerzicht, Het Trefpunt geopend. Deze ontmoetingsplek op de begane grond van het Haagsebos complex, biedt allerlei activiteiten die voor en met bewoners uit de wijk worden georganiseerd. Samenwerkende organisaties bieden er diverse diensten op het gebied van zorg, welzijn en wonen.
 
Marion de Leeuw, zorgmanager Middin: “Bewoners uit de wijk Meerzicht zijn allemaal welkom in ontmoetingscentrum Het Trefpunt. Mevrouw De Korte kan om de hoek bloed laten prikken of haar haren laten knippen. En overdag heeft de klussendienst van het ontmoetingscentrum bij meneer Langeveld nog enkele klusjes in huis gedaan. ’s Avonds kan hij met andere buurtbewoners een warme maaltijd gebruiken, zodat hij meer onder de mensen komt.”.
 
Officiële opening
Het programma start om 15.30 uur. Wethouder Isabelle Vugs opent Het Trefpunt om 16.00 uur officieel. Daarna is er gelegenheid om de ruimte te bekijken en na te praten met een hapje en drankje. Bewoners uit Meerzicht zijn van harte welkom om de opening op 13 april bij te wonen. Adres: Haagsebos 147, 2715 XW Zoetermeer.  Kom je ook?
 
Elkaar ontmoeten
Het Trefpunt is mogelijk gemaakt in samenwerking met enthousiaste bewoners en partnerorganisaties. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, een kopje koffie drinken, een hapje eten, informatie halen en brengen en elkaar helpen bij alledaagse dingen. Iedereen kan het initiatief nemen voor activiteiten. Zoals een bingo-avond, film-middag, karaoke, crea-middag, peuterochtend of praatgroep enzovoort.