"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Buurtbemiddeling Zoetermeer zoekt bemiddelaars

Voor ons team Buurtbemiddeling Zoetermeer zoeken we enthousiaste vrijwilligers die willen (leren) bemiddelen bij burenoverlast, irritaties en conflicten als buren er zelf niet meer uitkomen.

Als vrijwilliger wordt u getraind tot deskundig bemiddelaar. Bij elk conflict stelt de coördinator buurtbemiddeling een team van twee bemiddelaars samen. De exacte samenstelling van dit team hangt af van het soort conflict, in welke buurt het conflict zich afspeelt en welke achtergronden de partijen hebben. Zodat het juiste team wordt geformeerd dat het beste bij het conflict past. Buurtbemiddeling richt zich op conflicten die niet direct thuishoren bij politie of justitie. En waar beide partijen aanspreekbaar en toerekeningsvatbaar zijn. 

Wij zoeken mensen met goede sociale vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren, onpartijdig kunnen blijven, nieuwsgierig zijn, goed kunnen samenwerken, met emoties kunnen omgaan, buren kunnen ondersteunen bij het vinden van oplossingen en de privacy van mensen respecteren.

 Interesse in deze boeiende, nuttige en afwisselend vrijwilligersbaan? Wilt u zich voor een paar dagdelen per maand inzetten (werkdagen en tijden zijn in overleg en veelal in de avonduren)?

Bent u bereid om een gratis training Buurtbemiddeling te volgen? Neem dan contact op met ons via telefoon 079 - 346 61 15 of mail naar buurtbemiddeling@stichtingmooi.nl

Mariette Knoop. Coördinator Buurtbemiddeling Zoetermeer www.buurtbemiddelingzoetermeer.nl 079-3466115