"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Bus 63 trots met nominatie 'Leerbedrijf 2016'

Lerend en levend wijkcentrum Bus 63 in Buytenwegh, heeft van het ID college de ‘Nominatie Leerbedrijf 2016’ mogen ontvangen. In het kader van “Grenzeloos Leren” worden daar uitdagende leerwerkplekken voor stagiaires uit het beroepsonderwijs aangeboden. Vanuit Bus 63 werken meer dan 20 stagiaires op MBO en HBO niveau.  Zij ondersteunen bewoners bij het organiseren van activiteiten in de wijk. Met netwerkpartners zijn afspraken gemaakt waardoor stagiaires bij deze organisaties “deelstages” lopen en verschillende doelgroepen leren kennen. Ook wordt door stagiaires individuele zorg geboden in de thuissituatie.

Meer dan tevreden

Regionaal waren maar liefst 1100 leerbedrijven in de race, waarvan er uiteindelijk acht werden genomineerd. Bus 63 was niet de winnaar van de Uitblinker 2016. Bus 63 afgevaardigde Anton Niese (Stichting MOOI) was, het aantal deelnemers afgezet tegen de genomineerden, echter méér dan tevreden met de nominatie en met de aandacht voor het wijkcentrum en de methodiek. ID College plaatste een clip online over de genomineerde leerbedrijven. Bekijk hier het deel van Bus 63.

Meer weten over de werkwijze van Bus 63? Stage lopen? Als bewoner een activiteit voor de buurt neerzetten? Neem contact op met Bus 63 via , bel naar 070 - 205 30 10 of mail naar bus63@stichtingmooi.nl.

foto: Marion Vroon