"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Kluskanjers

'De Kluskanjers' van Mooi welzijn Zoetermeer is voor jongeren van groep 7 en groep 8 van de basisschool. De jongeren doen onder begeleiding van Mooi, klusjes in de buurt. De klusjes worden aangeleverd door de gemeente en door woningcorporaties Vidomes en De Goede Woning. De klusjes zijn gevarieerd en bestaan bijvoorbeeld uit het prikken van zwerfafval of het onderhouden van een tuin. De deelnemers krijgen naast dat zij een cadeaubon verdienen, via Mooi ook trainingen en workshops aangeboden. Deze zijn gericht op werk, school en het invullen van de vrije tijd.

 Binnen het zakgeldproject worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd: Het prikken van zwerfvuil, onkruid verwijderen, vegen, snoeien, tuinen opruimen.

Contact: Wijkcentrum Bus 63, Busken Huethove 63, Buytenwegh. Telefoon: 070 - 205 30 10 Email: a.niese@stichtingmooi.nl.