"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Kinderclub Piep zei de muis

Wat is Piep zei de muis ?
‘Piep zei de muis’ is een club voor kinderen van 5 - 8 jaar die extra steun kunnen gebruiken omdat er thuis sprake is van spanning en depressiviteit, ziekte, financiële of andere problemen.
Kinderen kunnen hier minder goed mee omgaan dan volwassenen. Ze betrekken alles op zichzelf. Voor deze kinderen en ouders is er de Piep zei de muis club.

Wat houdt de club in?
In de club vertelt Piep de muis, een handpop, over wat hij allemaal meemaakt. Piep nodigt de kinderen uit om samen met hem voor allerlei dingen een oplossing te zoeken. Zo wordt er met de kinderen op een speelse manier over gevoelens gesproken en hoe hiermee om te gaan. Kinderen worden sterker in het omgaan met moeilijke situaties.
Het is een leuke club waar kinderen veel plezier hebben, nieuwe vriendjes maken en afleiding hebben van de zorgen thuis, even iets helemaal voor zichzelf.
(Piep zei de muis is voor iedereen toegankelijk, wij maken voor deze groep geen dossier/rapportage aan en er is geen verwijsbrief nodig)

Informatie en aanmelden
U kunt contact opnemen met Maria Beunder van Stichting MOOI.
06-24957485 of via de email: piepzeidemuiszoetermeer@stichtingmooi.nl