"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.JijDoet

Met welk talent maak jij een verschil in de maatschappij?
JijDoet helpt je dit te ontdekken en er vervolgens mee aan de slag te gaan!

Met steun van het Oranje Fonds en Fonds 1818 voert MOOI sinds januari 2015t het project  JijDoet uit. Het doel van JijDoet is dat jongeren in Zoetermeer het vanzelfsprekend(er) gaan vinden om iets voor een ander en/of de maatschappij te doen; dat hun maatschappelijke betrokkenheid wordt vergroot.

Om dit bereiken worden jongeren van alle leeftijden betrokken en wordt gekeken en geluisterd naar wie zij zijn, waar hun talenten liggen en wat hen in beweging brengt om maatschappelijk betrokken te zijn. Daar wordt op ingespeeld door jongeren hun eigen ideeën te laten uitvoeren en in dit kader de juiste partijen samen te brengen. Denk aan duidelijk zichtbare projecten of evenementen die fris, aantrekkelijk en actueel zijn maar altijd met een maatschappelijk doel of karakter.

Het project gaat uit van het experiment, een soort van Living Lab waarin samen met jongeren gepionierd en van elkaar geleerd wordt.

Wij zijn ervan overtuigd dat talenten en drijfveren van jongeren kunnen worden ingezet om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Dat de energie en ideeën die jongeren hebben een verschil kunnen maken. Een samenleving waarin iedereen meedoet en verantwoordelijk is voor zijn of haar leefomgeving, begint ten slotte bij de jeugd.

Contactpersoon: Marja Meijer. Email: info@jijdoet.nl.

Volg JijDoet op , , Instagram of ga naar de website.