"Welzijn in de wijk”

Welzijnsorganisatie Stichting Mooi is actief in de Haagse stadsdelen Escamp en Laak en Zoetermeer.
Mooi staat voor Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu. We ondersteunen bewoners van jong tot oud. Daarbij worden hun talenten en mogelijkheden benut. ..meer.

Wij zijn onderdeel van Xtra welzijn. Xtra welzijn vormt het bestuur van de welzijnsorganisaties VÓÓR Welzijn, Zebra en de werkmaatschappij Xtra plus (JIT / JIP / SMW+).


"Ik woon zo fijn in mijn huisje. Hoe kan ik hier ook in de toekomst zelfstandig blijven wonen?"

In het Wijkcentrum bij u in de buurt kunnen we samen kijken naar de dingen die nu misschien al iets moeilijker gaan en kijken hoe u ook in de toekomst naar tevredenheid zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen.Speelgoedbank Mooi Zoetermeer

Mooi heeft een Speelgoedbank voor ouders met kinderen uit alle wijken van Zoetermeer. Bij de Speelgoedbank in Het Trefpunt, Haagsebos 147, 2715 XW Zoetermeer) kunnen ouders die een Zoetermeerpas hebben, speelgoed ophalen voor hun kinderen.

Wat is de Speelgoedbank?
De Speelgoedbank van Stichting Mooi Zoetermeer is een weggeefwinkel van speelgoed voor kinderen van ouders met een minimaal inkomen. Naast dat spelen gewoon leuk is, is spelen ook belangrijk voor de ontwikkeling. Goed speelgoed geeft het kind volop mogelijkheden tot oefenen, ontdekken en fantaseren. Speelgoed is vaak duur en daardoor is het voor ouders niet altijd mogelijk om hun kind het juiste stuk speelgoed aan te bieden op het juiste moment van zijn ontwikkelingsfase. De Speelgoedbank is dan de uitkomst!

Wilt u speelgoed komen halen?
Iedereen die in het bezit is van een MEVE pas en/ of een Zoetermeerpas kan gebruik maken van de Speelgoedbank. Elke maand opnieuw kunt u bij de Speelgoedbank langskomen om een stuk speelgoed op te halen. Uiteraard stellen we het op prijs dat ongebruikt speelgoed ook weer bij ons ingeleverd wordt. Student of zit u net boven de grens om in aanmerking te komen voor een MEVE pas of Zoetermeerpas? Kom langs of neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Wilt u speelgoed komen brengen?
De Speelgoedbank is voor haar aanbod afhankelijk van wat aangeboden wordt. Heeft u speelgoed dat ongebruikt in de kast blijft liggen of waar uw kinderen op uitgekeken zijn. U maakt ons er blij mee! Van knuffels (gewassen), knutsel- materialen tot boekjes en cd’s, al het speelgoed krijgt bij ons weer een nieuw leven. Het enige dat gewenst is, is dat het ingeleverde speelgoed, schoon, heel en compleet is.

De Speelgoedbank is op . Daar is actuele informatie te vinden, bijvoorbeeld de openingstijden. Vragen? Bel 079 – 323 97 48.